Fremmer likestilling av synshemmede akademikere

Foreningen ble lagt ned i 2020.

Minneord

Vårt kjære SAF-medlem, Elin Strømme Nilsen, er gått bort.

Elin ble født i Trondheim 28. juli 1972, og etter et år på Tambartun, gikk hun integrert i vanlig skole. Hun tok artium på Trondheim katedralskole i 1991, og deretter reiste hun til Bergen. Der studerte hun ved universitetet og tok bl a fagene tysk og nordisk. Hun ble Cand. philol. i 1999 med hovedfag i nordisk. Etter endt utdanning flyttet hun til Oslo. Her fikk hun jobb i Nasjonalt Kunnskapssenter for helsetjenesten, og der ble hun værende helt fram til sin død.


Til SAF kom Elin i 2000, og hun har vært et svært kjært og aktivt medlem siden. Hun har sittet i styre i hele 9 år, og hun gjorde en fremragende jobb som sekretær i styre og som referent på årsmøter. Elin hadde god hukommelse, et ryddig hode og holdt styr på det meste. Hun var også svært engasjert i SAFs politikk. Til tross for at hun var en stille og beskjeden dame var hun aldri redd for å hevde sine meninger, men hun tok heller aldri ordet i utrengsmål.


Også sosialt har Elin gitt SAF mye. Hun opptrådte konfliktdempende og sørget alltid for at det skulle være tid til sosiale aktiviteter på SAF-seminarer. Særlig satte hun pris på aktiviteter i vann. Kunne hun finne et ledig hotell med svømmebasseng når hun skulle være med å arrangere et seminar, kunne vi være sikre på at seminaret ble holdt der.


Elin bidro også sterkt til SAFs sosiale liv gjennom sine personlige egenskaper. Hennes livsglede og vitalitet var smittende, og selv om hun var lavmælt, var latteren hennes høylytt og ofte å høre. Det satte vi stor pris på, og vi trivdes svært godt i hennes selskap.


Elin var en vitebegjærlig, livsglad og positiv person som ønsket å delta på det meste. I tillegg til SAF og jobb sang hun i kor, var aktiv i Hodr idrettslag, og elsket å gå lange turer og å reise sammen med sin mann, Egil Johnsen, som hun giftet seg med i 2006.


Elin hadde en enorm livsvilje og var en sjenerøs og hjertevarm person som det var lett å være glad i. Vi vil alle komme til å savne henne.


Elin Strømme Nilsen gikk fra oss fredag 11. januar 2013 bare 40 år gammel.