Else Momrak Haugann til minne

Else ble født 12. februar 1947. Hun døde 27. januar 2014.

Else viet store deler av sitt liv til likestillingsarbeid for synshemmede studenter.

Elses interessepolitiske karriere startet for 40 år siden i år. Som hovedfagsstudent ved Statens spesiallærerhøgskole, kom Else i 1974 med i Norges Blindeforbunds utvalg for svaksyntes problemer. Siden 3 av 4 i utvalget var studenter, bestemte de seg for å søke midler til å arrangere den første utdanningskonferansen for synshemmede studenter. Den ble avholdt i 1975 med 33 deltakere. Det viktigste med konferansen var, ifølge Else selv, ikke resolusjonene som ble vedtatt: «det blei stort sett med det gamle», men at synshemmede studenter for første gang hadde fått et forum hvor man kunne lære av hverandre og oppleve at man ikke var alene om å møte hindringer. Den var også viktig for å utvikle gruppeidentitet som synshemmede studenter.

Read more on Else Momrak Haugann til minne…

Minneord

Vårt kjære SAF-medlem, Elin Strømme Nilsen, er gått bort.

Elin ble født i Trondheim 28. juli 1972, og etter et år på Tambartun, gikk hun integrert i vanlig skole. Hun tok artium på Trondheim katedralskole i 1991, og deretter reiste hun til Bergen. Der studerte hun ved universitetet og tok bl a fagene tysk og nordisk. Hun ble Cand. philol. i 1999 med hovedfag i nordisk. Etter endt utdanning flyttet hun til Oslo. Her fikk hun jobb i Nasjonalt Kunnskapssenter for helsetjenesten, og der ble hun værende helt fram til sin død.

Read more on Minneord…

Minneord om Knut Prytz

Knut Ansgar Prytz: Født: 3. juli 1940. Død: 17. august 2012.

Knut Prytz ble medlem av SAF i 1987, og er det av SAFs medlemmer som har sittet lengst i styret. Med sine 15 år med styreverv har han vært med i ledelsen i over halvparten av foreningens aktive levetid.

Read more on Minneord om Knut Prytz…